THEATER

FARVEL TIL MADONNA

How to Kill a Dog er tilbage, og i FARVEL TIL MADONNA vender Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen kritisk blikket mod luder/madonna-komplekset.

Farvel til Madonna / How to kill a dog / foto Sarah Buthmann

I en rituel seance bryder vi ud af det årtusind lange kvælertag, de patriarkalske fortællinger har haft om den rene madonna og djævelske, kvindelige forfører. Selv om vi prøver at glemme, hvad vi har lært om dagen, så drømmer vi om det om natten, historien og kulturen infiltrerer vores sjæleliv, og det fucker os up. Vi længes efter en forløsning: et musikalsk orgie af krop, sved, hår, negle og ekskrementer til tonerne af messe, salmer og fællessang. Vi vil omskrive historien og give plads til nye drømme, vi tager afsked med en myte og byder en ny superstjerne velkommen.

FARVEL TIL MADONNA afslutter trilogien om det oprørske hundyr, der blottede sin skam i VELKOMMEN TIL PANDORA og problematiserede den unge kvinde som valuta i en kapitalistisk og mandsdomineret verden i LOLITA FOR ALTID.

Køb billetter her

Instruktør Jennifer Vedsted Christiansen, Komponist, musiker, skuespiller Emma Sehested Høeg, Musiker Viktor Dahl, Kreativ producent Amanda Tilia Hamelle, Scenograf og kostumedesigner Petruska Miehe-Renard, Lysdesigner Balder Mark Nørskov, Makeup og hår Sevina Skogstad, Forestillingsfoto Sarah Buthmann, Produktionsleder Svend Martin Holst, Forestillingsleder Anne Kirstine Pyndt, Belysningsmester Peter Lorichs, Tonemester Anders Munch Amdisen, Skræddersalsleder Kristina Widriksen, Scenemester Andrew Mathews, Teaterchef Rikke Hedeager

LOLITA FOR ALTID / LOLITA FOREVER

I EFTERÅRET 2020 HAVDE HOW TO KILL A DOG PREMIERE PÅ LOLITA FOR ALTID PÅ REVOLVER. EN KOMPROMISLØS OG FRÆK PERFORMANCEKONCERT OM KØN, KROP, KRÆNKELSER, IDENTITET OG SEKSUALITET – FORTALT AF DEN UNGE PIGE SELV

KØB BILLETTER TIL GENOPSÆTNINGEN HER

FORESTILLINGEN ER DEN ANDEN I MYTETRILOGIEN, DER FRISÆTTER DE KVINDELIGE MYTER I VORES KULTUR. DET ER DEN UNGE PIGES DEBUT. HENDES FØRSTE MØDE MED PUBLIKUM. MUSLINGESKALLEN ÅBENBARER HENDE, SOM I BOTTICELLIS BERØMTE MALERI ’VENUS’ FØDSEL’ FRA 1468. HENDES HUD ER GLAT, HENDES KROP ER FLOT, HENDES ØJNE ER ÅBNE, HENDES HÅR BRUSER UD OVER DET HELE OG HUN ER SÅ KLAR TIL AT MØDE OS.
HUN VED IKKE ENDNU, HVOR MEGET MAGT HUN HAR. MEN TIDEN GÅR OG HUN MISTER SIN USKYLD, SIT UDSEENDE, SIN UNGDOM, SIN MAGT. OG VI MISTER INTERESSEN FOR HENDE. HVIS BARE LOLITA KUNNE VÆRE LOLITA FOR ALTID…

★★★★★★
I SCENE
★★★★★★
XQ28
★★★★★
SCENEBLOG
★★★★★
CPH CULTURE
★★★★★
KULTURKUPEEN
“VINTERDEPRESSIONEN ER AFLYST! LOLITA FOR ALTID ER EN COCKTAIL AF SLUTTY, ANARKISTISKE MULTIVITAMINER.”
WEEKENDAVISEN
“EMMA SEHESTED HØEG ER ET AF DE MEST MAGNETISERENDE HUNDYR PÅ DEN DANSKE TEATERSCENE”
INFORMATION
HOW TO KILL A DOG ER EN GAVE TIL DANSK SCENEKUNST. VEDSTED CHRISTIANSEN OG SEHESTED HØEG HAR MED LOLITA FOR ALTID SKABT EN NY MÅDE AT LAVE SCENEKUNST PÅ
DEN 4. VÆG 
FORESTILLINGEN BRUGER ET VIGTIGT OG VIRKNINGSFULDT GREB: MED GOD MUSIKALSK HJÆLP FRA VIKTOR DAHL GIVER HOW TO KILL A DOG DEN STEMMEFRARØVEDE LOLITA HENDES STEMME TILBAGE
BASTARD BLOG
★★★★★
POV
★★★★★
UNGT TEATERBLOD 
★★★★★
MAGASINET KBH 
★★★★★
MORTEN HEDE
★★★★★
MORTEN BUCKHØJ 

VELKOMMEN TIL PANDORA / WELCOMING PANDORA

VELKOMMEN TIL HOW TO KILL A DOGS ALLERFØRSTE FORESTILLING FRA 2019. VELKOMMEN TIL EN AFTEN, HVOR VI ÅBNER DEN ÆSKE, DER ALDRIG SKULLE HAVE VÆRET LUKKET IGEN. VI ÅBNER OS OP OG GIVER PLADS TIL VORES HISTORIE, KROP, STEMME OG LYST.

Tiden er kommet, hvor kvinden kræver sin ret til nydelse. En nydelse der hverken er defineret af skønhedsindustrien, pornoindustrien eller filmindustrien. En nydelse der starter i kroppen. Vi savner barndommens uforfængelighed, leg, kropslige frihed og ukontrollerede følelsesudbryd. Vi er fanget i omverdenens blik på os, og i aften bryder vi løs.
I 2019 spillede Velkommen til Pandora udsolgte forestillinger på Reaktor, Teater Republiques mindste scene. Vi håber stadig at genopsætte forestillingen, når Corona-restriktionerne igen gør det muligt at komme heeeeelt tæt på publikum, som vi gør i den her forestilling
“Emma Sehested Høeg river publikum rundt i manegen i en ren ‘vanvids-cabaret’.”
★★★★★ UNGT TEATERBLOD
“Emma Sehested Høeg er tydeligvis ikke bange for at udstille sig selv på en scene. Med befriende ironi udstiller hun både den forkælede diva og lillepigen.”
★★★★★ CPHCULTURE
“Det er hele kvindekomplekset af fortrængt lyst, pinagtighed og frejdig skamløshed, der lukkes ud på scenen med forførende humor og sanselig, musikalsk råstyrke.”
POLITIKEN
“Velkommen til Pandora er lige så farverig, letpåklædt og seksuelt udfordrende, som kabareten i sin dna kan være.”
INFORMATION
“Hvis du vil se noget virkelig sjov, altså sjovt på den der helt oprigtige måde, hvor man efterfølgende har ondt i mavemusklerne af at have grint så meget, så skal du ind og se Velkommen til Pandora.”
DEN 4. VÆG